• Tineke Hoomans

Here we f*king go again!

Hello, nieuwe lockdown! Zo eentje waarvan je wist dat 'ie zou komen, maar dat je toch baalt als het er echt is. Want toen afgelopen zaterdag een extra persconferentie werd aangekondigd, voelde ik de bui al hangen: dat wordt thuis zitten, misschien zelfs een week eerder vakantie. Wat nu? Kan ik nog 'afscheid nemen' van mijn leerlingen zo vlak voor de vakantie? Of is het ineens *patsboem* over?De eerste week lockdown zit er bijna op. Gelukkig heeft mijn school besloten dat we deze week (gedeeltelijk) online les gingen geven. Onze eindexamen klassen hebben dagelijks online lessen gehad en de overige klassen kregen per vak opdrachten om zelfstandig te maken. Niet echt een moment gehad om al mijn leerlingen een goede vakantie te kunnen wensen, but I did my best.


Aan de andere kant, zo'n week thuis, meer vrije tijd, want hé we hoeven niet te reizen naar school en elk tussenuur kun je ook thuis zelf invullen. Ik vind dat ook wel lekker eerlijk gezegd. Mijn introverte ik gaat hier heel goed op...en mijn vermoeide ik ook. ;) Toch mis ik wel het collegiale moment om het jaar 2021 te kunnen afsluiten. Maar ja, wat kun je daaraan doen? Zal het volgend jaar dan ein-de-lijk weer 'normaal' zijn? Met een leuke kerstborrel? Met een fijne kerstactiviteit met leerlingen? Zou het, zou het? Wat denk jij?


Hoe het er na de kerstvakantie uit komt te zien qua lessen, online/offline, dat zien we dan wel weer. Eerst gewoon genieten van die welverdiende twee weken vakantie. Want, man man man, die kunnen we heel goed gebruiken!


Ik wens je goede kerstdagen toe en een hele fijne vakantie.

2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven