• Tineke Hoomans

Hoe de fok hou ik als docent alle ballen hoog?

Vorige week sprak ik een klant en ik vroeg haar: “Hoe voelt het om als een soort jongleur de hele dag je best doen om alle ballen hoog te houden?”


“Heel eerlijk”, zegt ze. “Geen bal aan.”

“Ik doe het vooral voor de ander, niet voor mezelf. Om de ander te pleasen, tevreden te houden en niet teleur te stellen. En dat wringt. Je zou denken dat het voldoening geeft om een ander te helpen, dat deed het ook lange tijd. Maar ik zet mezelf steeds meer op de tweede plek en dat wil ik niet meer.”


En daar begint het.


De bewustwording dat alle ballen hooghouden ten koste gaat van jezelf. Want een ander een keer helpen, daar zit het probleem niet. Nee, het gaat om structureel moeite hebben met nee zeggen, structureel hoge eisen stellen aan jezelf en veel moeten. Structureel jezelf aan de kant zetten.


In mijn coaching is dit een belangrijk patroon die we samen doorbreken. En keer op keer zie ik hier de transformatie die zorgt voor meer rust en ontspanning.


In mijn online masterclass op 19 mei ga ik dit patroon en nog een aantal andere patronen op dit vlak met je delen. Zodat jij je bewuster wordt van je gedrag en gedachten in je werk als docent. Dus als jij denkt: “Hoe zou het zijn als ik als docent minder druk voel?”, voel je dan welkom om deel te nemen en de eerste stappen te zetten naar een ontspannen docentenleven.


(Check https://www.eventbrite.nl/e/149759726373 om een ticket voor deze masterclass te bemachtigen.)

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven