• Tineke Hoomans

Ik voel dat ik dit moet doen!

Ken je dat gevoel? Dat er iets in je borrelt om naar de oppervlakte te komen, dat ene waar je niet onderuit kunt, omdat het zo sterk is dat je er wel aan over moet geven? Misschien lees je deze regels en denk je nu: 'Wat is dit voor vaag gedoe!' Haak niet af, ik vertel je hieronder wat ik ermee bedoel.Waarom kan ik het niet loslaten?

Zoals je wellicht weet ben ik in december 2021 gestopt met mijn coachbedrijf. In mijn bedrijf heb ik hele toffe mensen mogen coachen naar meer ontspanning in hun leven. Maar ik voelde dat ik er klaar mee was. Na veel wikken en wegen heb ik de knoop doorgehakt en sloot ik de deuren. Maar diep in mij bleef het vuurtje branden om het niet volledig af te schrijven. Oké, op dit moment heb ik absoluut geen behoefte om mijn bedrijf nieuw leven in te blazen, maar de reden waarom ik mijn coachbedrijf had, dat kon ik niet van mij afschuiven.


Lees hier meer over het stoppen met mijn coachbedrijf.


Mijn missie

Wat ik wilde bereiken met mijn coaching is dat docenten beter leren omgaan met de werkdruk die het onderwijs met zich meebrengt. Dat docenten het heft in eigen handen nemen en durven aan te geven dat niet het werk op 1 staat, maar dat hun welzijn op 1 staat. Zodat zij een betere en vooral ook een meer ontspannen docent kunnen zijn en meer rust in hun docentenleven zullen ervaren. Hoe fijn is dat?


Hello ..., my old friend.

Deze missie bleef de afgelopen tijd in mijn achterhoofd rondzingen. Ik kon het niet loslaten, hoe graag ik het ook wilde. Dus heb ik mij er maar aan overgegeven. Maar in welke vorm giet ik het dan, als ik het niet meer in mijn bedrijf, via mijn coachklanten, doe?

Een oude vriend kwam weer om de hoek kijken: podcasten! En ik wil het weer combineren met social media. Alsof bepaalde puzzelstukjes ineens op de juiste plek gelegd konden worden. Whaaah!! Of eigenlijk gewoon YES!! Aan alles voel ik dat ik dit te doen heb.


Dat ene privébericht op Instagram

Dit is natuurlijk niet zomaar uit de lucht komen vallen. Een paar maanden geleden kreeg ik een privébericht op Instagram van een docent uit het midden van het land die mijn podcast had ontdekt. Zij gaf aan dat ze zich herkende in de situaties uit mijn podcast en dat ze veel had aan de tips die werden gegeven. Mijn hart maakte een sprongetje! Wauw, hier had ik niet bij stil gestaan. Ik ken deze docent niet persoonlijk en vind het heel tof dat zij de moeite nam om mij een berichtje te sturen. En dat ene berichtje gaf de bevestiging dat het delen nog niet klaar is voor mij. Dat ik docenten mag blijven inspireren en motiveren om te werken aan een ontspannen docentenleven.


Here we go again!

Dus ben ik weer begonnen met het opnemen van afleveringen voor De Ontspannen Docent podcast. En ik vind het toch een partij leuk! De ideeën voor input schieten alle kanten op. Nu nog blijven volhouden, haha, want dat is wel een dingetje voor mij. Maar ik heb wel een idee hoe ik het volhouden meer vaste vorm kan geven.


Help mij mee...

Omdat ik de podcast voor al die toffe docenten maak, heb ik wel jou input nodig. Wat zou jij behandelt willen hebben in de podcast als het gaat om beter omgaan met werkdruk? Als het gaat om meer ontspannen voor de klas te staan? Stuur mij een berichtje via DM op Instagram. Je vindt mij hier. Leuk om je daar ook te ontmoeten en wil je niets missen, schroom niet om mij te volgen op Insta.


Ben je nieuwsgierig naar de podcast?

De eerste twee nieuwe afleveringen van De Ontspannen Docent podcast staan inmiddels online. Je kunt de podcast beluisteren via Spotify en de Apple podcast app/ Itunes. Deel de podcast ook onder je collega's en docentenvrienden. Laten we samen gaan voor meer Ontspannen Docenten in het onderwijs.


Ik duik mijn podcast bubbel weer in om toffe afleveringen voor jou te maken. En ik kan je vertellen, de podcast wordt persoonlijker dan ooit. Stay tuned!

19 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven